Výběr technologie

Výběr technologie

Příspěvekod baska » pon 25. srp 2014 19:05:23

Možnosti, jak to vidím prozatím já:

a) ASP.NET MVC - mám alespoň nějakou zkušenost, dostatek materiálu v AJ, C#, provázanost s .NET základnou (Entity, WCF, MS-SQL..). Hosting už dnes taky není problém.

b) Nějaký PHP framework - lehce znám Nette. Líbí se mi jeho struktura a Pitva mi ukazoval jak si nastavit ideálně ten Sandbox celý. Poradil mi kombinaci HeidiSQL + Vertrigo + DiBi + Nette a působilo to na mně dobře. Nevýhodu vidim oproti ASPu v ne tak čisťounký syntaxi a v počtu materiálu. Nette komunita je dost omezená na ČR a vyjma dokumentace toho zas tolik nebylo. Ale dalo by se s tim bojovat.

c) Něco jako Django, Railsy nebo Spring. Ale tam by to bylo fakt naslepo.

Já osobně jsem zatim spíš pro ASP, ale spíš z osobních sympatií, než že bych si myslel že by v Nette nebylo něco z toho možný.
baska

Re: Výběr technologie

Příspěvekod caba » pon 25. srp 2014 19:09:01

Já jsem u back-endu spíš pro jednu z prvních dvou možností. Co se týče back-endu, nechal bych technologii na tobě. Radši budu tiše koukat a spíš se něco přiučím i z toho ASP.NET. C# mi taky koneckonců není cizí.
caba

Příspěvekod baska » pon 25. srp 2014 19:31:44

Asi bych teda zvolil to ASP.NET.

Vezmu to čistě pragmaticky.

Víc známe C# než PHP.
Microsoft má celý ten balíček technologii po kupě hezky a všemožný knihovny a balíčky se daj příjemně dostat do VS.
Pravděpodobně nenastanou vetší potíže s kompatibilitou. Přeci jen si myslim, že spíš vygooglíme jak opravit něco v MS-SQL než nějakej bug v HeidiSQL a DiBi.

Takže za mně nakonec asi ASP.
baska

Příspěvekod caba » pon 25. srp 2014 19:56:41

Tak ASP.NET vyhrál.
caba

Příspěvekod baska » úte 26. srp 2014 14:01:01

Co se týče ORM, vidim to na Entity Framework, dle informací na netu se zdá být flexibilnější než LINQtoSQL. Já osobně jeden blog dělal pod Linqem, druhej pod Entity s "code first" přístupem a herní databázi pod čistym Ado.netem. V pohodě mi přišlo všechno, ale na základě informací z netu vidím první verzi na Entity s ručně modelovanou MS-SQL. Ale všechno se může v čase změnit.
baska

Zpět na Back-end